У китайському місті-мільйоннику ввели локдаун через спалах коронавірусу

У китайському місті-мільйоннику ввели локдаун через спалах коронавірусу

Укрінформ
У китайському місті Сіань понад 13 мільйонів людей опинилися в умовах суворого карантину через спалах COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Повідомляється, що локдаун запровадили після всього 52 нових випадків у Сіані, тоді як всього у місті зафіксували 143 випадки захворювань з 9 грудня. У повідомленні уряду йдеться, що жителі Сіані мають лишатися у місті та не виїжджати без крайньої потреби, для підтвердження якої їм знадобляться спеціальні довідки. Також містяни фактично мають весь час перебувати вдома і мають право лише «відправляти одного члена родини за необхідними покупками».

Окрім цього, були скасовані усі автобусні рейси та встановлено блокпости на в’їздах до Сіаня. Також скасовано 85% авіарейсів з та до міста. У самому місті закриті школи та обмежене пересування громадським транспортом. Скасовані усі заходи та зачинені всі заклади культури.

ЗМІ відзначає, що такі жорсткі заходи запроваджуються в усіх містах Китаю, де спостерігається хоча б несуттєве зростання кількості захворювань, оскільки влада боїться зриву Олімпіади в Пекіні. Зазначається, що Олімпіаду бойкотуватимуть представники США, Британії та Австралії.

Як повідомляв Укрінформ, голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебреєзус заявив, що Китай має поділитися інформацією про походження вірусу SARS-CoV-2 зі світовою спільнотою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-