У Німеччині підвищили оцінку ризику зараження Омікроном

У Німеччині підвищили оцінку ризику зараження Омікроном

Укрінформ
Німецький Інститут Роберта Коха підвищив оцінку ризику зараження коронавірусом з огляду на стрімке поширення штаму Омікрон.

Про це RKI повідомив на своєму сайті, передає Укрінформ.  

«Ризик зараження для груп населення в Німеччині оцінюється таким чином: як дуже високий для нещеплених; високий для одужалих та вакцинованих людей з базовою імунізацією (2 щеплення); помірний для вакцинованих осіб з ревакцинацією (3 щеплення)», - йдеться у повідомленні.

Водночас науковці застерігають щодо ймовірного раптового збільшення кількості випадків інфікування і ризик перевантаження системи охорони здоров’я та іншої критичної інфраструктури.

Експерти зазначають, що метою зусиль у Німеччині є суттєве зменшення кількості інфекцій, щоб уповільнити динаміку поширення варіанту Омікрон, мінімізувати серйозні випадки захворювання і смертність та розвантажити систему охорони здоров’я. Важливою метою також є уникнення наслідків, які можуть виникнути навіть після легкого перебігу захворювання і таких, «які неможливо передбачити».

В Інституті закликають громадян радикально скоротити контакти, а тих, хто ще вагається щодо вакцинації, - щеплюватися.

Для тих, хто не бажає добровільно обмежувати свої зустрічі з іншими людьми, з 28 грудня це стане обов’язком: у вівторок керівники федерального та земельних урядів будуть радитися щодо нових обмежень, які мають зачепити й вакцинованих. Передбачається, що для щеплених буде передбачена можливість зустрічатися групами до 10 осіб, для невакцинованих – одне домогосподарство та ще 2 людини. Всі масові заходи будуть скасовані, клуби та дискотеки - закриті.

За останню добу в ФРН було зафіксовано 23 428 нових випадків інфікування коронавірусом та 462 летальні випадки.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 21 грудня зафіксували 275 815 930 випадків зараження коронавірусом, зокрема 5 377 168 летальних, одужали 247 498 889 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-