Pfizer поставить ЄС додаткові 20 мільйонів доз через стрімке поширення Омікрона

Pfizer поставить ЄС додаткові 20 мільйонів доз через стрімке поширення Омікрона

Укрінформ
З огляду на складну епідеміологічну ситуацію, а також для прискорення процесів вакцинації, включаючи бустерні щеплення, Єврокомісія досягла домовленості з компанією BioNtech-Pfizer про збільшення обсягів поставок вакцини.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у неділю на сайті Європейської Комісії.

«Єврокомісія домовилася сьогодні з BioNtech-Pfizer про прискорення доставки mRNA-вакцин для країн-членів, яка почнеться за кілька тижнів. У першому кварталі 2022 року будуть доставлені додатково 20 мільйонів доз вакцини (5 мільйонів у січні, 5 мільйонів у лютому та 10 мільйонів у березні). Ці дози надійдуть понад уже заплановану доставку 195 мільйонів доз BioNTech-Pfizer, що доведе загальний обсяг постачання вакцин у першому кварталі до 215 мільйонів доз», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, минулого четверга Єврокомісія також досягла домовленості з компанією Moderna про доставку додаткових доз вакцини у першому кварталі наступного року. Цих домовленостей, за прогнозом, буде достатньо, щоб задовольнити короткотермінову потребу країн-членів у додаткових дозах вакцини.

Виходячи з погіршення епідеміологічної ситуації в Європейському Союзі за останні місяці, повна вакцинація населення та надання бустерних доз залишаються одним із найважливіших пріоритетів ЄС у сфері здоров’я. З огляду на очікування швидкого поширення варіанту Омікрон це завдання є більш невідкладним, ніж будь-коли.

За повідомленням Єврокомісії, ЄС також активував перше замовлення 200 мільйонів доз BioNTech-Pfizer за третім контрактом з цією компанією. Як очікується, майбутні вакцини будуть уже адаптовані для протидії новому варіанту COVID-19 Омікрон. Їх доставка, як очікується, розпочнеться у другому кварталі наступного року.

Ці вакцини надійдуть додатково до вже передбачених контрактом 450 мільйонів доз. Таким чином, наступного року BioNTech-Pfizer поставить в країни ЄС 650 мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, станом на ранок 19 грудня у світі зафіксували 274 551 879 випадків зараження коронавірусом, з них 5 367 036 – летальних, одужали 246 371 841 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-