У Євросоюзі рекомендують бустерне щеплення вакциною Johnson & Johnson

У Євросоюзі рекомендують бустерне щеплення вакциною Johnson & Johnson

Укрінформ
Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) у середу рекомендувало вводити додаткову дозу вакцини від COVID-19 компанії Johnson & Johnson принаймні через два місяці після першої дози людям віком від 18 років.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.  

Таке рішення прийнято після отримання даних, що додаткове введення препарату Johnson & Johnson привело до збільшення кількості антитіл проти коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає COVID-19.

Регулятор також наголосив, що бустерна доза препарату J&J також може бути введена після двох доз мРНК-вакцин компаній Pfizer-BioNTech або Moderna.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з нещодавнім дослідженням науковців з Гарварду та Массачусетської головної лікарні (MGH), після двох доз Moderna та Pfizer/BioNTech або після однієї дози J&J в організмі людини немає достатньо антитіл для захисту від штаму Омікрон. Однак, за словами вчених, бустерні дози вакцини створюють необхідний захист, який дозволяє нейтралізувати ефект від нового штаму вірусу. 

За даними ВООЗ, новий штам хвороби COVID-19 Омікрон зафіксували у 77 країнах. У Британії зареєстровано першу смерть від цього варіанту вірусу. 

У світі станом на ранок 15 грудня зафіксували 271 739 605 випадків зараження коронавірусом, зокрема 5 337 177 летальних, одужали 244 314 018 осіб. 

Фото з сайту sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-