Як діють проти Омікрону вакцини Moderna, Johnson & Johnson та Pfizer

Як діють проти Омікрону вакцини Moderna, Johnson & Johnson та Pfizer

Дослідження
Укрінформ
Американські науковці оприлюднили результати дослідження, згідно з яким лише бустерна доза вакцини від COVID-19 надає достатній захист від нового штаму коронавірусу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що дослідження проводили, зокрема, науковці з Гарварду та Массачусетської головної лікарні (MGH). Вони досліджували, як діє проти Омікрону кожна з трьох схвалених у США вакцин: Moderna, Johnson & Johnson та Pfizer/BioNTech.

Згідно з результатами дослідження, після двох доз Moderna та Pfizer/BioNTech або після однієї дози J&J в організмі людини немає достатньо антитіл для захисту від Омікрону. Однак, за словами вчених, бустерні дози вакцини створюють необхідний захист, який дозволяє нейтралізувати ефект від нового штаму вірусу.

ЗМІ відзначає, що це дослідження також підтверджує, що Омікрон є набагато заразнішим, ніж попередні штами, включаючи Дельту. Зазначається, що результати цього дослідження збігаються з дослідженнями вчених з інших країн.

Як повідомляв Укрінформ, британські науковці заявляють, що COVID-19 з більшою імовірністю може викликати серцево-судинні захворювання, ніж будь-яка вакцина.

У світі, станом на ранок 15 грудня, зафіксували 271 739 605 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 337 177 смертей, одужали 244 314 018 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-