В ексгубернатора Нью-Йорка конфіскують $5 мільйонів, зароблених на книжці про COVID-19

В ексгубернатора Нью-Йорка конфіскують $5 мільйонів, зароблених на книжці про COVID-19

Укрінформ
Об'єднана комісія з питань громадської етики штату Нью-Йорк зобов’язала ексгубернатора Ендрю Куомо протягом місяця повернути $5,1 млн, виручених за книжку про пандемію коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Комісія уповноважила генеральну прокуратуру штату забезпечити стягнення грошей.

Куомо заявив, що оскаржить це рішення в суді.

«Дії об'єднаної комісії з питань громадської етики є неконституційними, перевищують її повноваження і, схоже, продиктовані політичними інтересами, а не фактами й законом», - сказав адвокат ексгубернатора Джим Макгуайр.

Виконання ухвали може бути ускладнене тим, що Куомо вже пожертвував $500 тис. з виторгу від продажу книжки на благодійність, а ще $1 млн помістив у траст для своїх дочок.

У книжці «Американська криза: Уроки лідерства під час пандемії COVID-19» Куомо розповів про свою діяльність на посаді губернатора у протидії коронавірусу. Його звинувачували у тому, що він змушував своїх підлеглих у робочий час працювати над книжкою, а також неправильно вказав її тему, коли оформляв документи на отримання виручки з продажу.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Ендрю Куомо подав у відставку з посади губернатора штату Нью-Йорк, який очолював десять років. Прокуратура висунула йому обвинувачення в сексуальних домаганнях до 11 жінок, зокрема підлеглих працівниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-