Британія дозволила в'їзд громадянам 11 африканських країн

Британія дозволила в'їзд громадянам 11 африканських країн

Коронавірус
Укрінформ
Велика Британія видалила 11 країн з "червоного" списку та дозволила їхнім громадянам в'їзд до країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Ангола, Ботсвана, Есватіні, Лесото, Малаві, Мозамбік, Намібія, Нігерія, ПАР, Замбія та Зімбабве видалено зі списку.

Червоний список подорожей у Британії був знову запроваджений наприкінці листопада в якості запобіжного заходу після появи штаму Омікрон.

Британський міністр охорони здоров'я Саджид Джавід сказав, що новий штам вірусу поширився настільки широко, що ці обмеження більше не мають особливого сенсу.

"Тепер, коли у Великій Британії існує місцева передача Омікрону, і цей штам так широко поширився по всьому світу, Червоний список подорожей став менш ефективним для запобігання потраплянню Омікрону з-за кордону", - сказав він у парламенті.

«Хоча ми збережемо наші тимчасові заходи тестування для міжнародних поїздок, ми вилучимо усі 11 країн з червоного списку подорожей», - додав урядовець.

Наразі усі люди, які прибувають до Великої Британії з країн червоного списку, повинні самоізолюватися у попередньо заброньованому, затвердженому урядом готелі протягом 10 днів.

Як повідомляв Укрінформ, у ВООЗ заявили, що штам коронавірусу Омікрон становить «дуже високий» глобальний ризик, і є деякі свідчення того, що вакцина не може повністю захистити від нього, але даних про ступінь небезпеки штаму ще замало.

У Британії вже зафіксували першу смерть від штаму коронавірусу Омікрон.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-