Лікарі дозволили Саакашвілі їсти без обмежень та порадили більше рухатися

Лікарі дозволили Саакашвілі їсти без обмежень та порадили більше рухатися

Укрінформ
Міхеїлу Саакашвілі, який проходить курс реабілітації в умовах ув'язнення, дозволили перейти на звичайний режим харчування і призначили йому тренера, щоб він більше рухався.

Як передає Укрінформ з посиланням на Новини Грузія, про це журналістам повідомила ендокринолог, член державного консиліуму лікарів Олена Гіоргадзе.

Консиліум, створений за дорученням прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі, відвідав Саакашвілі 13 грудня для планової перевірки. Медики визнали лабораторні показники політика задовільними.

За їхніми словами, на цей момент жодних небезпечних для життя ускладнень у Саакашвілі не спостерігається: він не має дефіциту жодного вітаміну, а з завтрашнього дня перейде на нормальне змішане харчування.

Проте, за словами Гіоргадзе, Саакашвілі слабкий, бо дуже мало рухається.

«Раніше він активно рухався. Наразі він більше лінується і менше рухається. Сьогодні ввечері він не погодився з більшою фізичною активністю. Але ми отримали його підтвердження, що він буде активнішим разом із методистом і виконуватиме завдання, які розробить для нього лікар-спеціаліст», — пояснила гематолог, член консиліуму Ніно Шарашенідзе.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали у Грузії, де проти нього порушено низку кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування, назвавши себе політв'язнем.

8 листопада Саакашвілі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі з в'язниці у Руставі. У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його «тягнули по землі, тягали за волосся та кілька разів ударили по шиї».

МЗС України закликало перевести Саакашвілі до громадянської медустанови.

11 листопада Спеціальна пенітенціарна служба при Міністерстві юстиції Грузії поширила відеокадри переведення експрезидента Міхеїла Саакашвілі до тюремної лікарні, на яких видно, як його туди заносять, тримаючи за руки та ноги.

Після публікації кадрів посла Грузії у Києві Георгія Закарашвілі вдруге викликали до МЗС України. Київ заявив про неприпустимість застосування фізичної сили та необхідність гідного поводження з Міхеїлом Саакашвілі, який є українським громадянином.

Уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова висловила думку, що оприлюднені відеозаписи про переведення Міхеїла Саакашвілі до тюремної лікарні можна кваліфікувати як тортури.

18 листопада, на 49-й день голодування, Саакашвілі знепритомнів, після чого його перевели в реанімацію.

Пізніше колишнього президента Грузії перевезли до військового шпиталю до міста Горі, оскільки його самопочуття погіршилося. Там Саакашвілі припинив голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-