У Британії зафіксували першу смерть від штаму Омікрон

У Британії зафіксували першу смерть від штаму Омікрон

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії підтвердив перший летальний випадок від штаму коронавірусу Омікрон у країні. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Sun.

«На жаль, так, Омікрон стає причиною госпіталізації, і, на жаль, було підтверджено, що принаймні один пацієнт помер від Омікрону», - сказав Джонсон під час візиту до клініки на заході Лондона.

Джонсон закликав жителів країни до ревакцинації, додавши, що людям слід відкинути уявлення, що Омікрон є «більш м’якою версією» вірусу COVID-19.

Ця заява прозвучала після того, як з’ясувалося, що у лікарнях Англії перебуває десять осіб, заражених штамом Омікрон.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок новий штам коронавірусу Омікрон виявили у 40% лондонців, які отримали позитивний результат ПЛР-тесту.

З 27 листопада, коли у країні виявили перший випадок зараження Омікроном, були запроваджені суворі карантинні обмеження. Попри це спостерігається різке зростання захворювань, зокрема у столиці країни.

Раніше прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив про новий виток пандемії у країні та закликав громадян щеплюватися третьою дозою вакцини, щоб захистити «наші свободи та наш спосіб життя».

Минулого тижня Джонсон заявляв, що перші ознаки свідчать про те, що штам коронавірусу Омікрон заразніший, ніж попередній штам Дельта.

У світі, станом на ранок 13 грудня, зафіксували 270 431 174 випадків зараження коронавірусом. При цьому 243 147 436 осіб одужали, 5 322 096 - померли.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-