Від штаму Омікрон краще захищають три дози вакцини

Від штаму Омікрон краще захищають три дози вакцини

Дослідження
Укрінформ
Британська служба охорони здоров’я оприлюднила дослідження, згідно з яким двох доз вакцин недостатньо для ефективного захисту від нового варіанту коронавірусу Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, науковці в ході дослідження ефективності COVID-вакцин проти нового штаму коронавірусу проаналізували дані щодо 581 випадку зараження Омікроном, а також декілька тисяч випадків зараження штамом Дельта.

Згідно з цим дослідженням, третя доза вакцини має ефективність близько 75%. Це означає, що з більшою долею імовірності людина, яка отримала бустерну дозу вакцини, є захищеною від симптоматичного перебігу захворювання в разі зараження Омікроном.

Дослідження також підтвердило, що вакцини надають максимальний захист від важкого перебігу хвороби, який потребує госпіталізації.

ЗМІ додає, що це дослідження стосується передусім вакцин AstraZeneca та Pfizer, причому щодо останнього препарату відзначається більша різниця в ефективності між двома та трьома дозами.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала робити щеплення бустерною дозою вакцини від COVID-19 в першу чергу людям із проблемами зі здоров’ям, а також тим, хто щепився інактивованими вакцинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-