Мармуровому морю загрожує нова екологічна катастрофа – науковець

Мармуровому морю загрожує нова екологічна катастрофа – науковець

Укрінформ
Мармуровому морю загрожує нова екологічна катастрофа, оскільки після останнього забруднення слизом, у воді залишилися велика кількість біомаси, а забруднення моря триває.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник проєкту моніторингу змін океанографічних умов Мармурового моря (MAREM), гідролог Левент Артюз, якого цитує інформаційне агентство IHA.

«Головна проблема – це не слиз, головна проблема – забруднення Мармурового моря… Ми завжди стикалися з явищами, подібними до слизу, і зустрінемося з ними в майбутньому. Це неминуча ситуація. Тому що ми продовжуємо забруднювати Мармурове море день у день, не змінюючи свого ставлення», - сказав Артюз.

Читайте також: Мармурове море знаходиться на межі екологічної катастрофи - ЗМІ

Відповідно до проведених досліджень встановлено, що після протидії впливу бактерій у процесі розкладання слизу, залишається велика кількість біомаси, що може призвести до наступної екокатастрофи.

Як повідомляв Укрінформ, води Мармурового моря неподалік від Стамбула вкрилися слизом природного походження. Причиною забруднення Ердоган назвав стічні води, які потрапляли в море без очищення. Проєкт по очищенню Мармурового моря від слизу на особистому контролі президента Туреччини. Експерти сумніваються в тому, чи зможе Мармурове море як природна екосистема повернутися в "чистий" стан.

Фото: iha.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-