У Брюсселі зберуться міністри закордонних справ ЄС: говоритимуть про агресію Росії

У Брюсселі зберуться міністри закордонних справ ЄС: говоритимуть про агресію Росії

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС, що зустрічаються сьогодні у Брюсселі, розглянуть питання щодо військового нарощування сил РФ навколо кордонів України та координацію ймовірних спільних дій у разі агресії Росії щодо України.

Про це у Брюсселі перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, ми будемо обговорювати ситуацію в Україні та військове нарощування Росією військ біля українського кордону. Це буде продовження G7. Вчора ми мали сильну та погоджену позицію «Великої сімки» на підтримку України, з метою захисту її суверенітету та територіальної цілісності», - сказав Високий представник ЄС.

Він зауважив, що наразі рада ЄС працює у «режимі стримування», з метою упередити цю ймовірну кризу від початку.

«У будь-якому випадку, ми дамо чіткий сигнал , що будь-яка агресія проти України матиме високу ціну для Росії, якщо це трапиться. Зараз ми намагаємося зробити все, що від нас залежить, щоб упередити це, щоб цього це відбулося», - додав Боррель.

Водночас він повідомив, що європейські міністри сьогодні не прийматимуть жодних рішень щодо нових санкцій проти Росії, але відпрацюють скоординовану позицію щодо того, якими такі санкції можуть бути, якщо Росія здійснить напад на Україну.

«Ми не будемо сьогодні приймати жодних конкретних рішень щодо санкцій. Але ми вивчимо, разом із США і Великою Британією, якими вони можуть бути, коли застосовуватимуться скоординованим чином», - підкреслив Високий представник ЄС.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними темами якої визначені обговорення російського військового нарощування навколо України, розвиток подій у Білорусі, обстановка на Кіпрі та конфліктна ситуація навколо міста Вароша, поточний розвиток в Афганістані та у Центральній Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-