Омікрон ще у грудні може стати домінуючим COVID-штамом у Британії

Омікрон ще у грудні може стати домінуючим COVID-штамом у Британії

Звіт
Укрінформ
За оцінками медиків Великої Британії, новий варіант коронавірусу Омікрон може стати домінуючим у країні вже до середини грудня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press із посиланням на Службу охорони здоров’я Великої Британії (HSA).

У звіті, оприлюдненому відомством зазначається, що Омікрон передається набагато швидше, ніж решта штамів.

«Ми знову закликаємо всіх, у кого є така можливість, зробити щеплення бустерною дозою вакцини», - заявила у цьому звязку очільниця HSA Дженні Гарріс.

Уточнюється, що, станом на 8 грудня у Британії було підтверджено 568 випадків зараження Омікроном, тоді як тижнем раніше - лише два.

У HSA підкреслюють, що при збереженні такої тенденції до кінця грудня у країні може бути близько 1 мільйона інфікованих. Водночас у відомстві зауважують, що наразі будь-які дослідження базуються на малому числі випадків, тож зарано робити остаточні висновки щодо небезпечності нового Омікрон-штаму.

Як повідомляв Укрінформ, Британська служба охорони здоров’я оприлюднила дослідження, згідно з яким двох щеплень недостатньо для ефективного захисту від нового варіанту коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-