Байден обговорив з лідерами «Бухарестської дев'ятки» нарощування військ РФ на кордоні з Україною

Байден обговорив з лідерами «Бухарестської дев'ятки» нарощування військ РФ на кордоні з Україною

Укрінформ
Президент США Джо Байден обговорив з представниками країн «Бухарестської дев’ятки», що є союзниками Штатів по східному флангу НАТО, військове нарощування Росії на українських кордонах.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз, опублікований на сайті Білого дому.

Як зазначається, у розмові з Байденом брали участь президенти Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Угорщини, Румунії та Болгарії, а також прем’єр-міністри Чехії та Словаччини.

Під час спілкування з лідерами країн Східної Європи Байден підкреслив відданість США трансатлантичній безпеці та статті 5 Північноатлантичного договору про те, що збройний напад на одну або кілька країн Альянсу у Європі чи у Північній Америці вважатиметься нападом на них усіх.

«Лідери обговорили дестабілізуючі дії Росії вздовж кордону України та необхідність єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО задля колективного захисту союзників. Президент Байден підкреслив зобов’язання США продовжувати тісні консультації та координації з усіма трансатлантичними союзниками і партнерами у зусиллях для деескалації нинішньої кризи, шляхом стримування, захисту й діалогу», - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер увечері відбулася телефонна розмова Президента України Володимира Зеленського та глави США Джо Байдена. Вони обговорили результати розмови Байдена з Володимиром Путіним, формати врегулювання конфлікту на сході України та українські реформи.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-