Канада приєдналася до дипломатичного бойкоту Олімпіади в Китаї

Канада приєдналася до дипломатичного бойкоту Олімпіади в Китаї

Укрінформ
Канада не відряджатиме своїх урядовців на зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Пекіні через порушення прав людини в Китаї.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Ми оголошуємо, що не надсилатимемо жодних дипломатичних представників на пекінську Олімпіаду та Паралімпіаду цієї зими”, - сказав Трюдо.

Він додав, що це рішення не повинне стати сюрпризом для Китаю. “Останні кілька років ми дуже чітко заявляли про глибоке занепокоєння порушенням прав людини і сьогоднішнє рішення - продовження цього”, - зазначив прем’єр-міністр.

Водночас за словами міністра закордонних справ Канади Мелані Джолі, канадська Олімпійська збірна братиме участь у змаганнях в Китаї. Безпеку атлетів у Пекіні забезпечуватиме Канадська королівська кінна поліція.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США не відряджатимуть американських урядовців на зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Пекіні через порушення прав людини в Китаї. При цьому вона зазначила, що американські спортсмени зможуть брати участь в олімпійських змаганнях. Згодом до дипломатичного бойкоту приєдналася також Австралія та Велика Британія.

Олімпіада пройде у Пекіні з 4 до 20 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-