Австралія приєдналася до дипломатичного бойкоту Олімпіади в Китаї

Австралія приєдналася до дипломатичного бойкоту Олімпіади в Китаї

Укрінформ
Австралія не відряджатиме своїх урядовців на зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Пекіні через порушення прав людини в Китаї.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив прем’єр-міністр Австралії Скот Морісон, пише Reuters.

“Офіційні представники уряду Австралії не поїдуть в Китай на ці Ігри. Водночас австралійські атлети - поїдуть”, - сказав Морісон.

За його словами, це рішення було ухвалено через те, що Австралія не може відкрити  канали для обговорення з офіційним Пекіном порушення прав людини у Сінцзяні, а Китай перешкоджає імпорту австралійських товарів.

Читайте також: Китай та МОК відреагували на дипломатичний бойкот США Олімпіади в Пекіні

“Австралійські урядовці вже кілька місяців не отримують змогу поговорити із китайськими колегами, й спілкування ведеться винятково через дипломатів”, - пояснює Reuters.

Морісон наголосив, що будь-які подальші торговельні перешкоди будуть “повністю й абсолютно неприйнятними”

Водночас в Олімпійському комітеті Австралії повідомили, що дипломатичний бойкот не матиме впливу на 40 австралійських атлетів, які братимуть участь в Олімпіаді.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США не відряджатимуть американських урядовців на зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Пекіні через порушення прав людини в Китаї. При цьому вона зазначила, що американські спортсмени зможуть брати участь в олімпійських змаганнях.

Олімпіада відбудеться у Пекіні з 4 до 20 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-