Китай та МОК відреагували на дипломатичний бойкот США Олімпіади в Пекіні

Китай та МОК відреагували на дипломатичний бойкот США Олімпіади в Пекіні

Укрінформ
У Китаї назвали дипломатичний бойкот Сполучених Штатів Олімпіади-2022 у Пекіні «кричущою політичною провокацією». 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві речника МЗС Китаю Чжао Лицзяня, опублікованій на сайті посольства КНР у США.

«…Зимові Олімпійські ігри – це не сцена для політичного позування та маніпуляцій. Американські політики продовжують розкручувати "дипломатичний бойкот", навіть будучи не запрошеними на Ігри. Це прийняття бажаного за дійсне і дії, спрямовані на політичне маніпулювання. Це… кричуща політична провокація та серйозна образа для 1,4 мільярда китайського народу», - йдеться у заяві Лицзяня.

Він наголосив, що Зимові Олімпійські та Паралімпійські ігри в Пекіні – це зустріч для всіх спортсменів і любителів зимових видів спорту по всьому світу, тому «саме вони повинні бути в центрі уваги».

Речник МЗС КНР підкреслив, що США повинні «діяти відповідно до спільного олімпійського духу» та «уникати політизації спорту». І якщо США не змінять свою позицію, «Китай вживе рішучих контрзаходів».

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив, що присутність урядовців та дипломатів на Олімпіаді - це суто політичне рішення влади конкретної країни. І МОК повністю поважає це право, зберігаючи політичний нейтралітет.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США не відряджатимуть американських урядовців на зимові Олімпійські Ігри 2022 року в Пекіні через порушення прав людини в Китаї. При цьому вона зазначила, що американські спортсмени зможуть брати участь в олімпійських змаганнях.

Олімпіада пройде у Пекіні з 4 до 20 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-