У Швейцарії знову залучатимуть військових до боротьби з пандемією

У Швейцарії знову залучатимуть військових до боротьби з пандемією

Укрінформ
Швейцарія направить близько 2 500 військовослужбовців для допомоги регіональним органам влади впоратися з пандемією коронавірусу, заявили в уряді країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Відповідно до рішення уряду, Швейцарія, яка минулого року двічі використовувала військових для надання допомоги медикам, дозволить кантонам звертатися за допомогою щодо догляду за пацієнтами або їх транспортування, а також щодо підтримки кампанії вакцинації, якщо місцеві ресурси цивільної оборони, пожежної служби та приватного сектору будуть недостатніми.

Швейцарія та розташована поруч крихітна держава Ліхтенштейн, зареєстрували понад 1 мільйон підтверджених випадків хвороби COVID-19 та майже 11 300 летальних випадків внаслідок цієї хвороби від початку пандемії.

Читайте також: Швейцарія посилює карантин – уряд закликає працювати дистанційно

Як зазначається, майже 79% відділень інтенсивної терапії у швейцарських лікарнях наразі зайняті, з них хворі на коронавірус пацієнти становлять понад 30%.

Минулого тижня уряд країни посилив вимоги щодо носіння захисних масок та надання COVID-сертифікату.

Лише 66% населення Швейцарії вже повністю щеплені від COVID-19, попри неодноразові публічні кампанії з заохочення людей вакцинуватися.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 8 грудня виявлено 267,389,534 випадків хвороби COVID-19, зокрема 5,286,551 летальний, одужали 240,767,380 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-