Світовий рівень COVID-вакцинації наступного року має сягнути 70% - Єврокомісія

Світовий рівень COVID-вакцинації наступного року має сягнути 70% - Єврокомісія

Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сьогодні заявила про готовність ЄС брати участь у міжнародних зусиллях для доставлення вакцин у найбільш нужденні країни, щоб довести рівень вакцинації від COVID-19 у світі до 70 відсотків вже до середини наступного року.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у зверненні Урсули фон дер Ляєн, повний текст якого оприлюднений у понеділок на сайті Європейської Комісії.

«В цей момент, лише 44 відсотки населення світу вакциновані. Велика частина доз, необхідних для цього, була експортована та надана Європою. І ми робитимемо ще більше. Ми наростимо зусилля для допомоги Африці, де рівень вакцинації є нижчим, ніж у решті світу. Наша мета – забезпечити, щоб 70 відсотків населення світу були вакциновані до середини наступного року», - заявила Президент Єврокомісії.

Вона зауважила, що ЄС залишається найбільшим донором вакцин від COVID-19 у світі. ЄС передав третім країнам понад 350 мільйонів доз вакцини. Близько 300 мільйонів доз вакцини через глобальний фонд вакцинації COVAX доставляються у країни з низькими та середніми доходами. Ще понад 45 мільйонів доз вакцини країни-члени надали партнерам на двосторонній основі, наприклад, країнам регіону Західних Балкан.

«Таким чином, близько 350 мільйонів доз вакцини були передані командою Європи (країни-члени та Євроінституції – ред.). Але треба робити більше. Тому що ми зможемо контролювати цю пандемію лише тоді, коли будемо боротися з нею у кожному кутку світу», - наголосила фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, за даними Worldometer станом на 6 грудня у світі виявлено 266 127 241 випадок COVID-19, з них 5 270 938 летальних, одужали 239 757 102 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-