Новий канцлер Австрії склав присягу

Новий канцлер Австрії склав присягу

Укрінформ
Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен привів до присяги нового федерального канцлера, ексглаву МВС Карла Негаммера.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія відбулася у понеділок у президентській канцелярії.

На початку президент звільнив за власним бажанням канцлера Александера Шалленберга, після чого іншим указом призначив на посаду глави уряду Карла Негаммера.

Також було приведено до присяги ще ряд членів уряду: главу МЗС Александера Шалленберга, очільника МВС Гергарда Карнера, міністра фінансів Магнуса Бруннера, міністра освіти Мартіна Полашека та держсекретаря у федеральній канцелярії Клаудію Плакольм. Їх попередників також перед цим було звільнено з посад за власним бажанням.

У своєму вітальному слові президент Австрії вказав на дві основі завдання, які стоять перед новим канцлером – боротьба з пандемією коронавірусу та відновлення довіри до влади з боку громадян.

Як повідомляв Укрінформ, 3 грудня новим керівником Австрійської народної партії (АНП) обрано нинішнього міністра внутрішніх справ Карла Негаммера. Ставши головою найбільшої політичної партії, він також мав очолити і федеральний уряд країни.

Попередній федеральний канцлер Австрії Александер Шалленберг заявив 2 грудня про готовність скласти повноваження, щойно Австрійська народна партія обере керівника на заміну Себастіану Курцу. В уряді Негаммера він повертається в крісло очільника МЗС.

Заява Шалленберга з'явилася у четвер через кілька годин після того, як Себастіан Курц заявив, що йде з посади голови АНП та керівника парламентської фракції і взагалі залишає політику. Своє рішення Курц мотивував прагненням приділити більше часу сім’ї (у нього нещодавно народився син), а також втратою "пристрасті до політики" на тлі неправдивих, за його словами, обвинувачень з боку антикорупційної прокуратури.

Колишній міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг склав присягу канцлера 11 жовтня. Попередній очільник уряду Себастіан Курц пішов у відставку на тлі розслідування антикорупційної прокуратури проти нього та осіб з його оточення. Водночас, він зберігав за собою посаду голови АНП.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-