В Утрехті влаштували акцію проти коронавірусних обмежень

В Утрехті влаштували акцію проти коронавірусних обмежень

Відео
Укрінформ
У нідерландському місті Утрехт відбувся марш проти коронавірусних норм та правил.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на RTV Utrecht.

«В Утрехті сьогодні вдень відбувся марш проти запроваджених коронавірусних заходів у Нідерландах. Понад 3 000 осіб виступили проти заходів боротьби з коронавірусом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що демонстрація та марш спричинили у місті затори.

Муніципалітет надав дозвіл на проведення акції.

Організатори маршу закликали учасників поводитися чемно та у законний спосіб висловити своє невдоволення запровадженими коронавірусними правилами.

У Нідерландах за останню добу зафіксовано 22 723 позитивних тести на коронавірус.

Кількість позитивних тестів на коронавірус, про які повідомляє Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM), зросла до 22 723 до 10:00 сьогодні вранці, що на 1142 більше, ніж учора.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах 13 листопада через сплеск захворюваності на COVID-19 на три тижні було запроваджено додаткові заходи боротьби із коронавірусом. Вони передбачають, зокрема, перевірку в магазинах, ресторанах, кафе, документів, що підтверджує вакцинацію, перенесене інфікування COVID-19 чи негативний тест на коронавірус.

Роботодавець також має право зажадати ці документи, перш ніж допустити працівника на робоче місце.

Згодом у Нідерландах удруге за листопад посилили карантин. Нові заходи діятимуть до 18 грудня.

Згідно з новими правилами, супермаркети можуть працювати до 20:00, а торгові центри, магазини, які продають товари не першої необхідності, ресторани, кафе, театри, кінотеатри, музеї, перукарні, салони краси та спортзали мають зачинятися о 17:00.

Школи не закриватимуть, але учні зобов’язані носити захисні маски на перервах. Регулярним має стати самотестування на коронавірус для вчителів.

Жителів країни закликають максимально повною мірою працювати у віддаленому режимі, а в офісах - дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра.

Фото: rtvutrecht.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-