Коронавірусом інфікований кожен сотий житель Німеччини

Коронавірусом інфікований кожен сотий житель Німеччини

Укрінформ
У Німеччині коронавірусом інфіковано більш як 1% населення, однак, за оцінками медиків, справжня цифра може бути більшою.

Про це заявив на брифінгу президент Інституту Роберта Коха (RKI) Лотар Вілер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інфіковано наразі понад 1% усього населення», - зазначив він. Утім, зауважив, що справжня цифра може бути у два-три рази більшою, адже не всі мають можливість зробити тест через перевантаження лабораторій.

Президент RKI наголосив на необхідності вакцинації якомога більшої кількості громадян, а також радикального скорочення контактів між людьми. За його словами, новий штам здатен призвести до ще стрімкішого зростання захворюваності. «Омікрон може заразити людей, які були вакциновані та нещодавно одужали», - застеріг Вілер.

В. о. міністра охорони здоров’я ФРН Єнс Шпан теж наголосив на необхідності щеплення: «Вакцинація та ревакцинація є найкращими засобами проти цієї пандемії».

За його даними, станом на 3 грудня 12,2 млн з 55 млн щеплених дорослих у Німеччині вже отримали бустерну дозу. Темпи вакцинації наблизилися до показників весни - початку літа – до 1 млн доз за добу. «Якби всі дорослі були вакциновані, ми б не мали нинішньої хвилі», - переконаний Шпан.

Очільник МОЗ також попередив: якщо не вдатися радикальних заходів, до Різдва країна досягне піку захворюваності.

Протягом останньої доби Інститут Роберта Коха зафіксував у ФРН 74 352 нових випадків інфікування і 390 смертей у зв’язку з COVID-19.

Фото: Daniel Schäfer/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-