Британія ввела санкції проти режиму Лукашенка

Британія ввела санкції проти режиму Лукашенка

Укрінформ
Уряд Великої Британії ввів санкції проти режиму в Білорусі на тлі репресій в країні та міграційної кризи на кордонах ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням сайт британського уряду.

Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності націй 2 грудня оновило санкційний список. До нього додаються санкції проти «Білоруськалію» – державного підприємства, що є одним із найбільших у світі виробників калійних добрив. Як зазначається, воно є основним джерелом доходів та іноземної валюти для режиму Лукашенка, який «підриває демократію та верховенство права, придушує громадянське суспільство та демократичну опозицію».

Крім того, британський уряд ввів санкції проти восьми осіб, відповідальних за репресії та порушення прав людини, а також пропаганду. Їх активи будуть заморожені, а поїздки в Британію заборонені.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер США, ЄС та Канада оголосили про введення нових санкцій проти режиму Лукашенка.

Також Сполучені Штати, Канада, Європейський Союз і Велика Британія виступили зі спільною заявою щодо скоординованої політики проти дій режиму Білорусі, закликавши Мінськ припинити нелегальну міграцію до ЄС, а також покласти край політичним репресіям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-