Канада приєдналася до санкцій проти Білорусі

Канада приєдналася до санкцій проти Білорусі

Укрінформ
Канада запроваджує новий пакет санкції проти Білорусі через постійні порушення у країні прав людини.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі.

«Білоруський режим повинен відповісти за свої дії, які мають наслідки як всередині країни, так і поза її кордонами. Разом із нашими міжнародними партнерами Канада виступає проти намагань Білорусі примусити замовчати політичних дисидентів й дестабілізувати регіон. Ми не дозволимо режиму Лукашенка й надалі безкарно порушувати міжнародні зобов’язання. Права людини не обговорюються», - сказала Джолі.

У канадському МЗС уточнили, що нові санкції запроваджуються у погодженні з ЄС та Великою Британією, поширюватимуться на 24 фізичні та 7 юридичних осіб. Серед підсанкційних осіб: посадовці МВС Білорусі, прикордонники, судді, очільники спецпідрозділу СОБР та інші прибічники режиму Лукашенка. Їм усім закривається в’їзд до Канади, а всі їх активи на території країни заморожуються. Також канадські санкції запроваджуються проти ряду промислових об’єктів Білорусі, в тому числі заводу «Агат», компанії «Белтехекспорт», ТОВ «Савкалій», ВАТ «Пеленг».

Таким чином, загалом Канада запровадила санкції проти 96 білоруських посадовців та 12 юридичних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер США і ЄС оголосили про введення нових санкцій проти режиму в Білорусі, який займається репресіями в країні, а також сприяє створенню міграційної кризи на кордонах з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-