Євросоюз розширив санкції проти Білорусі

Євросоюз розширив санкції проти Білорусі

Укрінформ
Європейська рада у четвер, 2 грудня, запровадила вже п’ятий пакет санкцій проти білоруського режиму за порушення прав людини та ситуацію з мігрантами на кордоні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Євроради.

«Європейська рада вирішила сьогодні запровадити обмежувальні заходи ще проти 17 фізичних та 11 юридичних осіб з огляду на ситуацію в Білорусі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогоднішнє рішення спрямоване на відомих представників судової гілки влади Білорусі, зокрема Верховного суду, Комітету державного контролю, а також пропагандистських засобів, що сприяють продовженню репресій проти громадянського суспільства, демократичної опозиції, незалежних ЗМІ та журналістів.

В Європейській раді додали, що рішення про нові санкції також стосується високопоставлених політичних чиновників режиму Лукашенка, а також компаній (таких як авіалінії «Белавіа»), туроператорів та готелів, які допомагали підбурювати та організовувати незаконний перетин кордону через Білорусь до ЄС, і таким чином брали участь у використанні міграції в політичних цілях.

Повний список п'ятого пакета санкцій проти режиму Білорусі опублікований у журналі ЄС.

Загалом в санкційному списку Євросоюзу проти режиму Лукашенка знаходяться вже 183 осіб та 26 компаній.

Як повідомляв Укрінформ, країни Європейського Союзу і США звинувачують режим Лукашенка в організації міграційної кризи на кордонах із залученнями тисяч біженців з Близького Сходу.

США 2 грудня також запровадили новий пакет санкцій проти режиму в Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-