ЄС підготував санкції проти «Белавіа» та провідних підприємств Білорусі – ЗМІ

ЄС підготував санкції проти «Белавіа» та провідних підприємств Білорусі – ЗМІ

Укрінформ
Білоруський національний перевізник «Белавіа», кілька провідних підприємств РБ, а також сирійська авіакомпанія Cham Wings Airlines присутні в переліку санкцій, які готує Євросоюз у зв’язку з міграційною кризою, спричиненою режимом у Мінську.

Про це повідомляє агентство Bloomberg у середу із посиланням на два джерела, обізнані із ситуацією, передає Укрінформ.

«Очікується, що країни ЄС цього тижня затвердять санкції проти 17 фізичних та 11 юридичних осіб», - зауважується в повідомленні.

За попередньою інформацією, у переліку обмежень крім «Белавіа» та сирійської Cham Wings Airlines також присутні виробник азотних добрив «Гродно Азот» і нафтовидобувна компанія «Беларуснафта». Крім того, персональні санкції готуються проти білоруських керівників прикордонної служби та суддів.

Читайте також: Санкції проти режиму Лукашенка майже погоджені - президент Євроради

Водночас високопоставлений чиновник Держдепартаменту США заявив, що адміністрація Байдена також «дуже скоро» оприлюднить новий пакет санкцій проти Білорусі, який був узгоджений з європейськими країнами.

Як повідомлялося, ЄС і США звинувачують режим Лукашенка в організації міграційної кризи із залученнями тисяч біженців з Близького Сходу. Минулого тижня він заявив мігрантам, що не заважатиме їхнім спробам перетнути кордон з країнами-членами ЄС, зокрема, Польщі й Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-