Лукашенко пригрозив перекрити Європі транзит, якщо Польща закриє кордон

Лукашенко пригрозив перекрити Європі транзит, якщо Польща закриє кордон

Укрінформ
Лукашенко заявив, що готовий зупинити транзит енергоносіїв через Росію, якщо Польща закриє кордон.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє БЕЛТА.

На думку самопроголошеного лідера Білорусі, якщо Польща вирішить закрити кордон з Білоруссю, вона зробить це на шкоду собі, оскільки тоді не зможе купувати в Росії енергоносії.

Крім того, він пригрозив європейським країнам забороною на транзит товарів через Білорусь у напрямку Росії та Китаю.

«Поляки вирішили закрити кордон з Білоруссю – добре, закривайте. Ми не дуже-то часто їздимо в Євросоюз. Наші інтереси сьогодні в Росії, Китаї і на Сході найбільше. А якщо я закрию, що буде тоді з цим потоком, який в основному в Росію, Китай іде через нас?» - заявив Лукашенко в інтерв'ю гендиректору міжнародного інформаційного агентства «Росія сьогодні» Дмитру Кисельову.

Лукашенко зазначив, що потрапити в Росію і далі європейські товари наразі можуть лише через Білорусь, оскільки транзит через Україну чи країни Балтії не налагоджений.

Як повідомлялося, міграційна криза на польсько-білоруському кордоні триває з серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії з використанням штучно створеного міграційного потоку.

Польща до кінця першої половини 2022 року має намір значно зміцнити кордон з Білоруссю, спорудивши там п'ятиметрову стіну за 350 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-