У США суддя заблокував розпорядження Байдена про обов’язкову вакцинацію медиків

У США суддя заблокував розпорядження Байдена про обов’язкову вакцинацію медиків

Укрінформ
У вівторок федеральний суддя США в суді Західного округу Луїзіани наклав попередню судову заборону на розпорядження президента США Джо Байдена щодо обов’язкової вакцинації медичних працівників, яке мало набути чинності на початку наступного тижня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на New York Nimes.

«Немає жодних сумнівів у тому, що обов'язкова вакцинація 10,3 млн медичних працівників - це компетенція Конгресу, а не виконавчої влади, - написав суддя - Хоча незрозуміло, чи буде конституційним і ухвалений Конгресом закон щодо вакцинації».

За словами судді, позивачі «зацікавлені в захисті своїх громадян від необхідності проходити вакцинацію» та в запобіганні втрати робочих місць і податкових надходжень, які можуть виникнути внаслідок зобов’язання щодо щеплення».

Читайте також: Греція вводить обов’язкову COVID-вакцинацію для тих, кому за 60

Судова заборона фактично розширила дію постанови, ухваленої в понеділок федеральним судом штату Міссурі. Постанова стосувалася лише десяти штатів, що подали позов проти розпорядження президента.

Кілька міст і штатів запровадили власні вимоги щодо вакцинації медичних працівників.

Читайте також: Європейський регулятор: вакцинація – ключовий елемент у боротьбі з мутацією коронавірусу

Розпорядження президента зобов’язує всіх медпрацівників лікарень та будинків похилих отримати принаймні перше щеплення до 6 грудня і бути повністю вакцинованими до 4 січня.

Генеральний прокурор штату Луїзіана Джефф Лендрі, який очолює позов 14 штатів, заявив, що така вимога призведе до скорочення бюджетів штатів і ослабить систему охорони здоров’я.

Судова заборона – лише перший крок у судових процесах проти обов’язкової вакцинації, й будь-яке рішення суду може бути оскаржене у вищій судовій інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-