Німеччина посилює карантин на тлі четвертої хвилі пандемії

Німеччина посилює карантин на тлі четвертої хвилі пандемії

Укрінформ
Центральний уряд – той, що йде у відставку, і майбутній, - і прем’єри федеральних земель погодились у вівторок з необхідністю посилення обмежень контактів з метою перервати четверту хвилю пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, як повідомив речник федерального уряду, домовлено зробити до Різдва до 30 мільйонів щеплень першою та другою дозою.

Також пропонується запровадження широких обмежень на контакти, особливо для тих, хто не був вакцинований, як у сфері приватного спілкування, так і можливості відвідувати масові заходи та магазини роздрібної торгівлі (ще раніше для невакцинованих закрилися перукарні, салони з догляду за тілом і фітнес-клуби).

Було вирішено «підготувати своєчасне рішення щодо загальних вимог до вакцинації». Як стало відомо, майбутній канцлер, а нині віцеканцлер і міністр фінансів Олаф Шольц наполягає на введенні з лютого 2022 року обов’язкової вакцинації для всіх.

Деталі пропозицій мають бути опрацьовані до четверга.

У різних федеральних землях також будуть запроваджені «старі» правила щодо обмеження контактів двома домогосподарствами, але тільки для невакцинованих. Ігри Бундесліги здебільшого будуть проводитися без глядачів.

Федеральні землі також можуть ухвалити свої обмеження відповідно до ситуації на місцях.

За останню добу Інститут Роберта Коха зафіксував 45 753 нових випадки інфікування COVID-19.

Фото: Daniel Schäfer/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-