Штам Omicron зафіксували в 11 країнах Євросоюзу

Штам Omicron зафіксували в 11 країнах Євросоюзу

Укрінформ
Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) повідомив, що станом на 30 листопада в 11 країнах ЄС та Європейської економічної зони зафіксували 44 випадки нового штаму коронавірусу Omicron.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву органу ЄС.

Зазначається, що випадки штаму зафіксували в Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Франції (Реюньйон), Німеччині, Італії, Нідерландах, Португалії, Іспанії та Швеції.

Також повідомлялося про низку ймовірних випадків з усього європейського регіону, але вони ще досліджуються.

Як наголосили в ECDC, більшість підтверджених випадків мають історію поїздок до африканських країн, причому деякі заражені особи літали з пересадками в інші пункти призначення між Африкою та Європою.

Всі випадки, про які є інформація, були або безсимптомними, або мали легкі симптоми. Наразі серед цих випадків не зареєстровано жодного важкого випадку, чи смерті.

За межами ЄС/ЄЕЗ випадки нового штаму зафіксували у дев’яти країнах - Австралії, Ботсвані, Канаді, Гонконгу, Ізраїлі, Японії, Південній Африці, Швейцарії та Великій Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам коронавірусу, що походить з Африки, Omicron.

У ВООЗ наголосили, що новий штам має велику кількість мутацій, деякі з яких викликають занепокоєння.

Виконавчий директор Європейського агентства з лікарських засобів Емер Кук заявила, що вакцинація залишається ключовим елементом проти поширення інфекції COVID-19, та навіть в умовах поширення нових варіантів вірусу надійно захищає людей від важких форм хвороби та їх наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-