Каталонія відклала запуск COVID-паспортів через технічний збій

Каталонія відклала запуск COVID-паспортів через технічний збій

Укрінформ
У Каталонії стався збій у системі завантаження цифрових COVID-сертифікатів, тож владі цього автономного регіону у складі Іспанії довелося відкласти їх запровадження щонайменше на кілька днів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє La Vanguardia

Як передбачалося, від суботи COVID-сертифікат мав стати перепусткою до барів, ресторанів, спортзалів та інших громадських приміщень. Проте уряд регіону відтермінував його запровадження через збій у системі завантаження документа.

Міністр охорони здоров'я Каталонії Жозеп Марія Аргімон пояснив журналістам, що на порталі для завантаження COVID-сертифікатів спостерігається дуже інтенсивний трафік, а також уточнив, що протягом цих вихідних буде проведено оцінку ситуації.

"Ми вирішили призупинити дію постанови (про запровадження цифрових сертифікатів – ред.)... У понеділок ми знову проаналізуємо ситуацію та будемо мати всі технічні дані. Ми працюємо та технологічно вдосконалюємо інструмент", - запевнив міністр.

Як уточнюється з посиланням на уряд Каталонії, населення якої трохи перевищує 7,5 млн осіб, за останні чотири дні користувачі завантажили понад 700 тисяч COVID-сертифікатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-