Чехія залишиться без різдвяних ярмарків – в країні оголосили надзвичайний стан

Чехія залишиться без різдвяних ярмарків – в країні оголосили надзвичайний стан

Коронавірус
Укрінформ
Чинний уряд Чеської Республіки на своєму останньому засіданні в четвер ухвалив рішення щодо запровадження надзвичайного стану в ніч проти п’ятниці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З огляду на несприятливу епідеміологічну ситуацію ми вирішили оголосити надзвичайний стан, який діятиме з опівночі 26 листопада строком на 30 днів», - повідомив в.о. прем’єра Андрей Бабіш.

Політик закликав співвітчизників вакцинуватися та не вірити фейковим твердженням щодо небезпечності препаратів. Бабіш вітав рішення ЕМА схвалити використання вакцини Comirnaty для дітей від 5 до 12 років і поінформував, що країна 20 грудня отримає 300 тисяч вакцин для цієї вікової категорії.

Бабіш також зазначив про те, що вводиться обов’язкова вакцинація для працівників медичних закладів і соціальних служб, військових, поліцейських, пожежних, а також громадян 60+. Розглядається запровадження обов’язку щеплення для людей у віковій категорії 50+. «Досвід інших країн доводить, що високий рівень вакцинації означає низький рівень госпіталізації», - підкреслив він.

Повністю вакциновані в республіці з населенням 10,7 млн людей 6,3 млн осіб.

Отже, НС означатиме заборону з 18.00 26 листопада проведення різдвяних ярмарків (аби ті, що вже відкрилися, могли спокійно закритися), заборону вживання алкоголю в громадських місцях та їжі - у фуд-кортах у торгових центрах; обмеження участі в масових громадських, культурних і спортивних акціях не більш ніж 1 тис. людей, які мають бути вакцинованими або мати довідку про перенесене захворювання. Ресторанам і клубам буде дозволено працювати до 22.00.

Протягом 24 листопада в Чехії було підтверджено 18 004 нові випадки інфікування. Госпіталізовано 5 886 людей, з них 850 – у важкому стані. Захворюваність на 100 тисяч населення протягом 7 днів сягнула 1 097. За цим показником Чехія є другою найбільш постраждалою країною у світі, гірша ситуація лише в сусідній Словаччині, де цей показник сягає 1 351 на 100 тисяч.

Попередній надзвичайний стан у Чехії тривав 254 дні і закінчився 11 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-