В Іспанії планують жорсткі обмеження на тлі зростання захворюваності на COVID-19

В Іспанії планують жорсткі обмеження на тлі зростання захворюваності на COVID-19

Укрінформ
Влада іспанської Каталонії планує вимагати підтвердження щеплення від COVID-19 або негативний тест для відвідування барів, ресторанів та стадіонів, тоді як інші регіони наполягають на запровадженні подібних обмежень, щоб приборкати зростання рівня захворюваності в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Речник регіонального уряду Каталонії Патрісія Плая повідомила журналістам, що влада регіону добиватиметься судового схвалення застосування COVID-перепусток, щоб "знизити ризик зараження та уникнути перевантаження системи охорони здоров'я".

Оскільки обов’язкові COVID-перепустки дехто розглядає як порушення фундаментальних громадянських свобод, це вимагає схвалення регіональних судів Іспанії.

Каталонія, багатий північно-східний регіон, фіксує антирекорд за останні 14 днів - 183 випадки зараження на 100 тисяч людей, що вище середнього в Іспанії - 132. Цей показник вважається "високим ризиком".

Завантаженість ліжок інтенсивної терапії пацієнтами з COVID-19 по всій країні в середньому становить 5%, але в деяких регіонах, таких як Каталонія та Арагон, цей показник вже перевищує 11%.

У регіоні Наварра влада заявила, що чекатиме на схвалення судом впровадження COVID-перепусток у ресторанах та нічних клубах на період різдвяних свят.

Після того, як суд сусіднього регіону Басків відхилив клопотання про надання COVID-перепусток у ресторанах, влада заявила, що може оголосити надзвичайний стан, якщо тиск на медичні заклади посилиться.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 23 листопада зафіксовано понад 258 млн випадків зараження коронавірусом, одужало майже 234 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-