Країни ЄС узгоджують п’ятий пакет санкцій проти Мінська

Країни ЄС узгоджують п’ятий пакет санкцій проти Мінська

Укрінформ
Країни-члени Євросоюзу узгодять п’ятий пакет санкцій проти Білорусі протягом наступних тижнів, або й швидше.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив єврокомісар з питань сусідства і розширення Олівер Варгеї під час пресконференції у Відні за результатами міжнародної конференції по Білорусі.

«Країни-члени обговорюють зараз імплементацію п'ятого пакета санкцій. Ми сподіваємося, що вони це зроблять швидко. Я сподіваюся, що протягом тижнів чи, може, швидше вони зможуть сформувати список. Але поки рано говорити, які конкретні компанії будуть у цьому списку, переговори ще тривають», - заявив Варгеї.

Єврокомісар зазначив, що в останні тижні спостерігається «не лише ескалація всередині країни, яка стосується репресій проти громадянського суспільства та демократичної опозиції, але й також ескалація вздовж наших кордонів з Білоруссю». «Я б хотів наголосити, що використання у якості зброї тисяч доведених до відчаю людей з політичною метою та для атак проти ЄС і його країн є не лише неприйнятним та має бути припиненим, але й матиме наслідки», - заявив він.

Варгеї нагадав, що ЄС вже розширив критерії санкцій проти Білорусі з метою їх накладання проти винуватців міграційної кризи. Крім того, Євросоюз надав кілька сотень тисяч євро міжнародним організаціям для подолання наслідків цієї кризи, а також посилив взаємодію з країнами походження незаконних мігрантів.

У своєму виступі Єврокомісар наголосив, що ЄС продовжить підтримувати білоруський народ та його демократичні устремління. За його словами, з жовтня минулого року на підтримку білоруського громадянського суспільства вже було надано 33 млн євро. Варгеї також нагадав, що ЄС запропонував всеосяжний план економічної підтримки для демократичної Білорусі у розмірі 3 млрд євро.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада глави МЗС країн ЄС погодилися ухвалити новий, п'ятий пакет санкцій по Білорусі, який буде спрямований передусім проти тих фізичних та юридичних осіб, які причетні до організації потоку мігрантів до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-