У Роттердамі провели нові затримання після нічних COVID-заворушень

У Роттердамі провели нові затримання після нічних COVID-заворушень

Укрінформ
Поліція Нідерландів затримала ще вісьмох учасників антикарантинної акції протесту в Роттердамі, яка переросла у масові заворушення.

Про це повідомляє NOS, передає Укрінформ.

“Правоохоронці оновили інформацію щодо затриманих після заворушень у Роттердамі. Ще вісім осіб перебувають під вартою. Їм закидають, серед іншого, вандалізм, насильство, прояв агресії. Наступного тижня вони будуть постануть перед слідчим суддею. Загалом, за даними правоохоронців, заарештовано 49 осіб”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі правоохоронці продовжують переглядати багатогодинні записи протестів з камер спостереження.

Учора поліція Роттердама повідомляла про 51 затриманого, близько половини з яких - неповнолітні. Декотрих відпустили, тимчасово заборонивши відвідувати центр Роттердама.

Також у прокуратурі повідомили, що вогнепальні поранення дістали чотири особи. При цьому правоохоронці вкотре наголосили, що під час сутичок ніхто не загинув.

Національне бюро розслідувань проводить перевірку дій поліції, зокрема правомірність застосування зброї.

Як повідомляв Укрінформ, у Роттердамі акція протесту проти коронавірусних обмежень переросла у масовий безлад. Щонайменше семеро людей дістали поранення, серед них правоохоронці та журналісти.

У поліції наголосили, що були змушені відкрити вогонь через агресивні дії мітингарів. Востаннє захищатися таким чином правоохоронцям доводилося під час заворушень у 2009 році.

Фото: regio15.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-