Спалені автівки та розбиті вітрини: у Роттердамі пройшли нічні COVID-протести

Спалені автівки та розбиті вітрини: у Роттердамі пройшли нічні COVID-протести

Відео
Укрінформ
У Роттердамі акція протесту проти коронавірусних обмежень переросла у безлад та хаос. Щонайменше семеро людей отримали поранення. Серед них - правоохоронці та журналісти. Затримано щонайменше 20 агресивних мітингарів, які почали трощити місто.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в поліції Роттердама.

Також у коментарі правоохоронці повідомили, що наразі не можуть ані підтвердити, ані спростувати інформацію, що поширюється у соцмережах, про загибель людини під час нічних заворушень.

У поліції зазначили, що сотні мітингарів атакували правоохоронців, які були залучені для відновлення громадського порядку. Загалом було задіяно близько 400 правоохоронців.

Про проведення акції протесту мітингарі, всупереч вимогам закону, не повідомили заздалегідь.

Близько 20:00, за місцевим часом, акція протесту проти коронавірусних обмежень почала переростати у заворушення. Мітингарі кидали у поліцейських феєрверками, вогняними кулями, камінням та велосипедами. Кілька поліцейських автівок було спалено. Усюди понівечені дорожні знаки, кафе та ресторани, розбите скло від вітрин магазинів, спалені скутери та велосипеди.

У поліції наголосили, що через агресивних мітингарів правоохоронці в Роттердамі були змушені відкрити вогонь. Востаннє так захищатися правоохоронцям доводилося під час заворушень у 2009 році.

У соцмережах очевидці розміщують фото та відео нічної трощі. Також дописувачі публікують багато критики щодо дій поліції. Їх називають надто жорстокими і засуджують за відкриття вогню.

Правоохоронні органи країни вже розпочали розслідування щодо дій поліції та мітингарів.

Як повідомляв Укрінформ, минулої неділі, 14 листопада, у нідерландському місті Леуварден під час заворушень після акції проти посилення карантинних заходів затримали 15 осіб.

П'ятнадцять людей були затримані під час заворушень у Леувардені після акції проти запровадження часткового локдауну, зокрема, закриття закладів громадського харчування.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-