Будь-яка агресія з боку Росії матиме для неї наслідки – Квін

Будь-яка агресія з боку Росії матиме для неї наслідки – Квін

Укрінформ
Прояви агресії з боку Росії проти України та інших сусідів матимуть наслідки для російського керівництва – як з боку Сполучених Штатів, так і європейських країн.

Про це заявила в інтерв’ю Суспільному тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, передає Укрінформ.

«Ми занепокоєні не тільки через нарощування військ, але й через агресивні заяви президента Путіна та інших російських високопосадовців. У великій кількості подібних заяв йдеться про те, що Україна – не незалежна держава, не має права вирішувати за себе, за свої майбутні союзи, й про те, що Україна не має власної територіальної цілісності, щоби її захищати», - зауважила Квін.

Вона підкреслила, що це непокоїть американську сторону, оскільки залишається дестабілізаційним фактором у ситуації.

«Ми працюємо з Україною і спостерігаємо за всім дуже уважно, і ми показуємо Росії, що будь-яка агресія з її боку буде мати наслідки»,- підкреслила дипломатка.

Вона також запевнила, що Сполучені Штати тісно співпрацюватимуть з європейськими партнерами, «щоби показати, якими саме будуть ці наслідки».

Водночас, як зауважила Квін, США тісно співпрацюють з Україною у сфері безпеки.

Читайте також: Росія винна у відсутності прогресу зі встановлення миру на сході України – Квін

Як повідомляв Укрінформ, упродовж останніх тижнів взаємодія між США й Україною суттєво посилилась. Сполучені Штати відвідали міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба й міністр оборони Олексій Резніков. Обидва візити мали на меті зміцнення двостороннього стратегічного партнерства на тлі російської агресії проти України та наповнення його конкретними проєктами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-