Росія винна у відсутності прогресу зі встановлення миру на сході України – Квін

Росія винна у відсутності прогресу зі встановлення миру на сході України – Квін

Укрінформ
Дії Росії в питанні мирного врегулювання на сході України не відповідають духу співпраці і є неконструктивними, що не дозволяє говорити про зміни на краще.

Про це заявила журналістам Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, передає кореспондент Укрінформу.

Квін зауважила, що публічні дії Росії не свідчать про зміни на краще.

“На додачу до того, що ми бачимо публічно - рух військ, ми також спостерігаємо ряд провокативних заяв від росіян. Вони дали коментарі, які, я б сказала, не відповідають духу співпраці (у питанні мирного врегулювання на сході України – ред.) чи духу визнання територіальної цілісності України. Вони (РФ – ред.) продовжують перекидати вину за нестачу прогресу в мирному процесі, тоді як це їхня вина. Ми розглядаємо це як неконструктивний підхід до мирного врегулювання, до співпраці з міжнародними партнерами”, - сказала вона.

Дипломат констатувала, що наразі з’являється все більше публічних заяв, які піддають сумніву право України на суверенітет і на власну політику.

Квін також звернула увагу, що публікація листування Росії з Францією і Німеччиною щодо конфлікту на сході України підриває довіру.

“Я не маю детального аналізу цього, але скажу, що в цілому опублікування приватної розмови підриває довіру в дискусії між країнами”, - підкреслила Квін.

Водночас дипломат зауважила, що адміністрація Президента США Джозефа Байдена вірить в діалог, та висловила сподівання, що контакти з російською стороною триватимуть.

Як повідомляв Укрінформ, 18 листопада глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія своїми останніми діями, зокрема, оприлюдненням конфіденційного дипломатичного листування, добиває Нормандський формат і підриває залишки довіри до себе. Міністерство закордонних справ РФ 17 листопада опублікувало конфіденційне дипломатичне листування російського міністра Сергія Лаврова з главами МЗС Франції та Німеччини Жан-Івом Ле Дріаном та Хайко Маасом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-