ООН закликала Китай повідомити про місцеперебування зниклої тенісистки

ООН закликала Китай повідомити про місцеперебування зниклої тенісистки

Укрінформ
Організація Об’єднаних Націй закликала Китай повідомити, де перебуває тенісистка Пенг Шуай, яка загадково зникла після того, як публічно звинуватила у зґвалтуванні одного з очільників Компартії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«Важливо отримати правдиву інформацію про її місце перебування і стан здоров’я. Також ми наполягаємо на тому, щоб було проведене прозоре розслідування її звинувачень у сексуальному насильстві», - заявила Ліз Троессел, прессекретар комісара ООН з прав людини Мишель Бачелет.

ЗМІ відзначає, що невдовзі після заяви ООН журналіст Шен Шивей, який працює у державній агенції новин, оприлюднив фотографії Пенг, нібито зроблені у цей день та розміщені на її сторінці. Утім, повідомляється, що раніше саме ця державна агенція оприлюднила заяву Пенг про те, що вона в безпеці та просить журналістів не писати нічого про неї без узгодження.

Повідомляється, що у п’ятницю Жіноча федерація тенісу (WTA) заявила, що припинить будь-яку співпрацю з Китаєм, якщо КНР не проведе розслідування щодо звинувачень тенісистки. Зокрема WTA може скасувати усі турніри, які мали проходити у Китаї. У 2022 році на території КНР планувалося провести 10 змагань, на які вже виділили мільйони доларів.

Заяву федерації вже підтримали відомі тенісисти, зокрема Серена Вільямс та Новак Джокович.

Як повідомляв Укрінформ, 35-річна Пенг Шуай, зіркова чемпіонка турнірів Вімблдон та Френч Оупен, 2 листопада виклала у китайській соцмережі Weibo пост, у якому звинуватила колишнього віцепрем’єра Гаолі Чжана у зґвалтуванні.

Після цього Шуай не виходила на зв'язок понад два тижні.

Раніше цього тижня китайська державна агенція новин оприлюднила заяву нібито від імені Пенг, яка викликала ще більше занепокоєння відомих тенісистів по всьому світу, а також Жіночої федерації тенісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-