Першою хворою на COVID-19 виявилася продавчиня на ринку в Ухані

Першою хворою на COVID-19 виявилася продавчиня на ринку в Ухані

Дослідження
Укрінформ
Голова відділу екології та еволюційної біології в Університеті Арізони Майкл Воробей дійшов висновку, що першою відомою зараженою COVID-19 людиною була продавщиця на ринку морепродуктів у китайському місті Ухані, а не бухгалтер, про якого раніше повідомляла ВООЗ.

Як передає Укрінформ, про це пише The New York Times.  

Воробей вивчав публічні звіти про ранні випадки COVID-19 в Китаї. Йому вдалося з’ясувати, що першою людиною, яка заразилася коронавірусом, була продавщиця Вей Гуйсянь, що працювала на ринку "Хуанань".

У попередньому звіті Всесвітньої організації охорони здоров’я зазначалося, що перший зафіксований випадок COVID-19 стався з 41-річним бухгалтером, який жив за десятки кілометрів від ринку в Ухані.

Воробея спантеличило те, що як першого пацієнта з COVID-19 описали людину, яка не контактувала ринком і жила далеко від нього.

Крім того, науковець після вивчення даних у медичних виданнях та інтерв'ю, опублікованих китайськими ЗМІ, виявив розбіжності у термінах задокументованого інфікування. На його думку, ВООЗ неправильно витлумачила ранні терміни пандемії COVID-19.

Воробей стверджує, що перший відомий випадок зараження коронавірусом стався 11 грудня 2019 року, і це була Вей Гуйсянь.

Спеціаліст команди ВООЗ Пітер Дашак визнав помилку, виявлену вченим.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров'я затвердила склад нової команди вчених, що поновить розслідування природи походження вірусу SARS-COV-2.  

Група з 26 вчених шукатиме нові докази походження вірусу в Китаї та інших країнах, що спричинив пандемію та забрав життя понад 5 мільйонів людей у всьому світі.

Експерти ВООЗ уже проводили схоже дослідження і навіть відвідували китайське місто Ухань, звідки пішла пандемія коронавірусу. Поновлення розслідування пов'язане з тим, що отриманих від учених Китаю даних недостатньо, щоб відповісти на питання про походження коронавірусу.

У світі станом на ранок 19 листопада зафіксовано 256 349 002 випадки зараження коронавірусом, зокрема 5 147 170 летальних, одужали 231 574 906 осіб. 

Фото: Gilles Sabrie / The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-