ВООЗ поновлює розслідування походження COVID-19 – призначили нову групу вчених

ВООЗ поновлює розслідування походження COVID-19 – призначили нову групу вчених

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) затвердила склад нової команди вчених, що поновить розслідування природи походження вірусу SARS-COV-2. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВООЗ.

Зазначається, що в науково-консультативну групу щодо походження нових патогенів (Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens (SAGO) з-поміж понад 700 заявників відібрали 26 науковців з усього світу.

Читайте також: В американської розвідки є дві теорії про походження коронавірусуCNN

Серед них американська дослідниця, що вивчала вірус Еболи доктор Інгер Деймон, очільник інституту вірусології клініки Шаріте в Німеччині професор Крістіан Дростен, професор тропічної мікробіології в університеті Оксфорд Стюарт Блексел та інші науковці.

Група вчених шукатиме нові докази походження вірусу в Китаї та інших країнах, що спричинив пандемію та забрав життя майже 5 мільйонів людей у всьому світі.

Читайте також: ВООЗ планує відновити розслідування походження COVID-19 з новою командою вчених - ЗМІ

Експерти ВООЗ уже проводили схоже дослідження і навіть відвідували китайське місто Ухань, звідки пішла пандемія коронавірусу. Поновлення розслідування пов'язане з тим, що отриманих від учених Китаю даних недостатньо, щоб відповісти на питання про походження коронавірусу.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 14 жовтня зафіксували 239 963 626 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 889 877 смертей, одужало 217 306 219 осіб.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-