Британія проведе публічне розслідування щодо отруєння жінки «Новічком» в Еймсбері

Британія проведе публічне розслідування щодо отруєння жінки «Новічком» в Еймсбері

Укрінформ
Глава МВС Великої Британії Пріті Пател заявила, що влада проведе публічне розслідування отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новічок» британської громадянки Дон Стерджес у 2018 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба британського уряду.

«Ми розпочинаємо публічне розслідування, щоб переконатися, що всі відповідні докази можуть бути розглянуті, з надією, що родина Дон Стерджес отримає відповіді, на які вона заслуговує», – заявила Пател.

Вона також додала, що керуватиме публічним розслідуванням колишня суддя Апеляційного суду Англії та Уельсу баронеса Халлетт.

Міністр також зазначила, що її відомство готове надати всю необхідну підтримку слідству.

Як повідомлялося, 4 березня 2018 року ексофіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в британському місті Солсбері, їх госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною. У зв'язку з отриманим отруєнням також був госпіталізований сержант кримінальної поліції Нік Бейлі, який першим проводив огляд будинку потерпілих. Тією ж речовиною отруїлася і загинула британська громадянка Дон Стерджес.

Невдовзі тодішній прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новічок» (А-234), розробленою в СРСР.

Лондон назвав виконавцями замаху на Скрипалів громадян Росії Олександра Петрова і Руслана Боширова, які є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ. Згодом з'ясувалося, що під цими іменами маскуються співробітники ГРУ Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін.

У вересні цього року британська поліція звинуватила третього офіцера російського ГРУ в причетності до отруєння Скрипалів. Ним виявився Денис Сергєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-