У Британії звинуватили в отруєнні Скрипалів третього офіцера ГРУ

У Британії звинуватили в отруєнні Скрипалів третього офіцера ГРУ

Фото
Укрінформ
Поліція Великої Британії звинуватила третього офіцера російського ГРУ в причетності до отруєння Скрипалів у Солсбері в 2018 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Королівська прокурорська служба висунула обвинувачення проти росіянина Дениса Сергєєва в нападі на колишнього офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля і його дочку Юлію.

Однак йому не можуть висунути офіційні обвинувачення, поки він не затриманий.

За версією слідства, Денис Сергєєв користувався псевдонімом "Сергій Федотов".

Генерал-майор ГРУ Сергєєв міг керувати операцією в Солсбері. Він також був пов'язаний з «іншою таємною діяльністю по всій Європі».

Двоє чоловіків, які назвалися Олександром Петровим і Русланом Бошировим, прибули 2 березня 2018 в аеропорт Гатвік. Поліція вперше підтвердила їх справжні імена - Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін. Третя людина, Денис Сергєєв, який назвався Сергієм Федотовим, прибула в аеропорт Хітроу раніше того самого дня.

Фото: METROPOLITAN POLICE

4 березня Чепіга і Мішкін вирушили в Солсбері для проведення ймовірної операції з отруєнням Скрипаля «Новічком». Сергєєв весь час залишався в Лондоні, після чого вилетів до Москви.

За даними поліції, тепер у них є докази того, що ці люди діяли як одна команда і що всі троє кілька разів зустрічалися в Лондоні в ті вихідні.

Читайте також: Орендатор складів у Врбетице міг контактувати з російськими ГРУшниками — ЗМІ

Як повідомлялося, 4 березня 2018 року ексофіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в британському місті Солсбері, їх госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною. У зв'язку з отриманим отруєнням також був госпіталізований сержант кримінальної поліції Нік Бейлі, який першим проводив огляд будинку потерпілих. Тією ж речовиною отруїлася і загинула британська громадянка Дон Стерджесс.

Невдовзі тодішній прем'єр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новічок» (А-234), розробленою в СРСР.

Читайте також: Скрипалі виїхали з Британії під документами з новими іменами – ЗМІ

Лондон назвав виконавцями замаху на Скрипалів громадян Росії Олександра Петрова і Руслана Боширова, які є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ. Згодом з'ясувалося, що під цими маскуються співробітники ГРУ Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-