Країни G7 засудили розпалювання міграційної кризи режимом Лукашенка

Країни G7 засудили розпалювання міграційної кризи режимом Лукашенка

Заява
Укрінформ
Глави МЗС країн «Групи семи» засуджують дії режиму Олександра Лукашенка, націлені на розпалювання міграційної кризи на білорусько-польському кордоні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві, яка опублікована на сайті британського уряду.

«Ми, міністри закордонних справ країн G7 - Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, а також високий представник Європейського Союзу, засуджуємо організацію нелегальної міграції білоруським режимом через свої кордони», - підкреслюється в документі.

Міністри також висловили солідарність з Польщею, Литвою та Латвією, які стали мішенню цього провокаційного використання нелегальної міграції як гібридної тактики.

«Ми закликаємо режим (Лукашенка – ред.) негайно припинити свою агресивну кампанію, щоб запобігти смертям і стражданням. Міжнародним організаціям необхідно забезпечити негайний і безперешкодний доступ для доставки гуманітарної допомоги. Дії білоруського режиму є спробою відвернути увагу від його постійного нехтування міжнародним правом, основними свободами та правами людини, включаючи права його власного народу», - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, міграційна криза на кордоні Білорусі з країнами ЄС триває з кінця червня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та Росію у гібридній агресії з використанням штучно створеного міграційного потоку.

Кілька тисяч мігрантів розбили табори на кордоні Польщі та Білорусі і періодично намагаються прорватися через загородження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-