Франція проведе найбільші за свою історію навчання військового флоту

Франція проведе найбільші за свою історію навчання військового флоту

Фото, відео
Укрінформ
З 18 листопада по 3 грудня триватимуть найбільші за всю історію навчання французьких військово-морських сил POLARIS-21.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Naval News.

Повідомляється, що це найбільші навчання за всю історію ВМС Франції, у яких візьме участь половина французького флоту. Також у навчаннях будуть задіяні військові сухопутних сил та авіації.

Фото: French MoD
Фото: French MoD

Загальна кількість французьких військових, які візьмуть участь у POLARIS-21, - 6000, у тому числі 4000 моряків. Крім того, у навчаннях візьмуть участь бойові кораблі США, Іспанії, Греції, Італії та Британії.

Фото: French Navy
Фото: French Navy

ЗМІ зазначає, що POLARIS-21 проводиться, щоб підготувати сили для бойових зіткнень високої інтенсивності. Навчання пройдуть здебільшого у західному Середземномор’ї, а також на Атлантичному узбережжі Франції.

Сценарій навчань передбачає об’єднані операції флоту, сухопутних сил та авіації, у тому числі за участі французької авіаносної ударної групи на чолі з атомним авіаносцем «Шарль де Голль». За легендою навчань, сили ймовірного противника (OPFOR) будуть сконцентровані навколо десантного корабля «Тоннер» класу «Містраль».

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього місяця Франція та Сполучені Штати домовилися відновити співробітництво у боротьбі з тероризмом, зокрема у регіоні Сахель в Африці.

Фото: French Navy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-