Штати пропонують кільком країнам вивільнити частину нафтових резервів – Reuters

Штати пропонують кільком країнам вивільнити частину нафтових резервів – Reuters

Укрінформ
Офіційний Вашингтон звернувся принаймні до чотирьох великих економік світу з пропозицією звільнити частину резервів сирої нафти з метою припинення неконтрольованого зростання цін на пальне.

Про це повідомило в середу інформагентство Reuters із посиланням на обізнані джерела, передає Укрінформ.

«Адміністрація Байдена звернулася до кількох найбільших країн-споживачів нафти у світі, розглянути можливість вивільнення частини їхніх запасів сирої нафти в межах скоординованих зусиль щодо зниження цін та стимулювання відновлення економіки»,- зауважує видання.

Зокрема, уточнюється, що Сполучені Штати впродовж останніх тижнів контактували з цього питання з головними союзниками, такими як Японія, Південна Корея та Індія. Крім того, це питання було порушене в діалозі з Китаєм. Водночас повідомляється, що Росія та Саудівська Аравія ігнорували заклики США.

Тим часом у Білому домі відмовилися офіційно коментувати детальний зміст переговорів із закордонними партнерами. В адміністрації лише підтвердили, що мали такі контакти впродовж останніх тижнів.

Як повідомлялося, зростання цін на нафту і, як наслідок на її продукцію, стає все більш серйозною проблемою на тлі економічної рецесії, пов’язаної з пандемією COVID-19, а також спроб світових економік вийти з неї на попередній рівень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-