Штати закликають утриматися від небезпечних випробувань у космосі

Штати закликають утриматися від небезпечних випробувань у космосі

Укрінформ
США виступили із закликом до всіх держав відповідально поводитися в космосі на тлі останніх випробувань РФ протисупутникової зброї.

Про це під час пресбрифінгу на борту президентського літака заявив заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс, передає Укрінформ.

«Ми закликаємо всі відповідальні космічні держави долучитися до нас задля вироблення норм відповідальної поведінки, а також утримуватися від проведення небезпечних і безвідповідальних руйнівних випробувань, подібних до тих, які проводить Росія», - сказав представник Білого дому.

Він підкреслив, що внаслідок інциденту, спричиненого РФ, на Міжнародній космічній станції була оголошена тривога, й астронавти мусили перейти в захисні капсули на кораблі Crew Dragon.

Представник Білого дому додав, що Сполучені Штати співпрацюватимуть із союзниками й партнерами, щоб відповісти на ці безрозсудні дії російської сторони.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада  Росія провела випробування зброї у космосі, знищивши власний супутник. Внаслідок цього на навколоземній орбіті з’явилося понад 1,5 тисячі доволі великих  уламків, а також сотні тисяч фрагментів дрібнішого космічного сміття.

У Вашингтоні заявили, що це загрожує інтересам усіх країн, які ведуть діяльність у космічній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-