Пандемія не завадила жителям Нідерландів зустріти Сінтерклааса

Пандемія не завадила жителям Нідерландів зустріти Сінтерклааса

Фото
Укрінформ
Нідерландський Святий Миколай - Сінтерклаас - вирушив у подорож по всій країні, роздаючи дітям солодощі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За традицією, подорож Сінтерклааса розпочинається у листопаді. Упродовж кількох тижнів він мандрує країною в супроводі оркестру та своїх помічників - Чорних Пітів. Вважається, що весь рік він живе в Іспанії, а трохи менше ніж за три тижні до свого дня народження припливає до Нідерландів, де пробуде до 5 грудня.

Зокрема, у місті Росендал, попри коронавірус, багато містян із дітьми вишикувалися на центральній вулиці, щоб побачити Сінтерклааса. Сидячи на коні, він вітав дітей і дорослих, роздавав солодощі, а Чорні Піти танцювали та розважали малечу.

У Нідерландах попри пандемію відзначають приїзд Сінтерклааса / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

Останніми роками у багатьох містах Нідерландів час від часу проходять акції протесту проти використання образу Чорних Пітів (білошкірих людей із чорними обличчями) - дехто вбачає у цьому прояв расизму. 

Натомість прибічники традицій наголошують: на обличчях помічників Сінтерклааса - сажа, бо вночі вони спускаються димарями у будинки, щоб залишити слухняним дітям подарунки, а неслухів покарати різками.

Слід додати, що Сінтерклаас на відміну від Діда Мороза і Святого Миколая не приймає побажань напряму від дітей - прохання про подарунки йому треба передавати через батьків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-