Міграційна криза: НАТО проведе консультації з усіма країнами Євросоюзу

Міграційна криза: НАТО проведе консультації з усіма країнами Євросоюзу

Укрінформ
НАТО не бачить негайної загрози агресії проти будь-якої країни-союзниці, але готове проводити консультації за статтею 4 Вашингтонського договору у зв’язку із ситуацією, що склалася на кордонах Польщі та країн Балтії з Білоруссю.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми не бачимо жодної негайної загрози агресії проти будь-якої країни НАТО, але маємо розвиток дуже важкої ситуації на кордонах союзника по НАТО – Польщі, з Білоруссю. Подібна ситуація складається на кордонах Литви та Латвії. Ми солідарні з цими союзниками по НАТО. Ми засуджуємо дії режиму Лукашенка, який використовує вразливих мігрантів, включаючи родини з дітьми, для здійснення гібридних дій проти країн-союзниць», - сказав Столтенберг.

Він зауважив, що у випадку, якщо будь-яка із згаданих країн вирішить активувати статтю 4 Вашингтонського договору, НАТО проведе консультації між союзниками по Альянсу і, що є важливим, спільно з Європейським Союзом.

Генсек НАТО нагадав, що вже завтра у Брюсселі відбудеться зустріч міністрів оборони країн Європейського Союзу, де підніматиметься ця тема.

«Ми перебуваємо у дуже тісному контакті з лідерами ЄС з приводу цієї ситуації», - зауважив він.

Як повідомлялося, Стаття 4 Вашингтонського договору передбачає, що сторони консультуватимуться між собою щоразу, коли, на думку якоїсь із них, виникне загроза територіальній цілісності, політичній незалежності або безпеці будь-якої із сторін.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-