Дев'ять депутатів парламенту Грузії оголосили голодування на підтримку Саакашвілі

Дев'ять депутатів парламенту Грузії оголосили голодування на підтримку Саакашвілі

Укрінформ
Дев'ять депутатів-опозиціонерів грузинського парламенту оголосили голодування на підтримку ув'язненого колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє IPN.

Член партії «Єдиний національний рух» Давіт Кіркітадзе заявив, що голодування триватиме доти, доки третього президента Грузії Саакашвілі не переведуть до цивільної лікарні.

Як зазначається, голодувати будуть Давіт Кіркітадзе, Акакі Мінашвілі, Темур Джанашія, Бачукі Кардава, Ніка Мачутадзе, Георгій Годабрелідзе, Сулхан Сібашвілі, Леван Бежашвілі, Абдулла Ісмаїлов.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії, де проти нього порушено ряд кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування і заявив, що вважає себе політв'язнем.

8 листопада Саакашвілі із в'язниці в Руставі перевели до лікарні в'язниці №18 у Глданському районі Тбілісі.

У переданому адвокатам листі політик повідомив, що під час переведення його «тягнули по землі, тягали за волосся і кілька разів ударили по шиї».

МЗС України закликало перевести Саакашвілі до цивільного медзакладу.

11 листопада Спеціальна пенітенціарна служба при Міністерстві юстиції Грузії поширила відеокадри переведення Саакашвілі до тюремної лікарні, на яких видно, як його туди заносять, тримаючи за руки й ноги.

Після публікації кадрів посла Грузії у Києві Георгія Закарашвілі вдруге викликали до МЗС України. Київ заявив про неприпустимість застосування фізичної сили та необхідність гідного поводження із Саакашвілі, який є українським громадянином.

Напередодні, 13 листопада, особистий лікар експрезидента Грузії Ніколоз Кіпшидзе заявив про погіршення стану здоров’я Саакашвілі, він не зміг підвестися з ліжка.

Фото: interpressnews.ge/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-